TGVS och Acting for Change presenterar stolt filmdokumentären:

I januari 2019 startade arbetet med HOLD för en tänkt premiär juni 2020. Men så kom en pandemi i vägen får den tänkta teaterföreställningen. Istället för att ställa in så beslöt gruppen att ställa om. Det resulterade i filmen:  ”HOLD – om en hållbar föreställning.” 

 I filmen möter vi deltagarna från Syrien, Afghanistan, Colombia och Iran i personliga intervjuer, glimtar från arbetsprocessen och delar ur den färdiga föreställningen.  

Med en film så kan kultur – och inkluderingsprojektet HOLD på detta sätt få en större spridning, lokalt och nationellt via olika digitala kanaler.

Verksamheten har bedrivits som en studiecirkel inom Kulturens Bildningsverksamhet och gruppen har arbetat med improvisationer, röst och rörelseträning, research kring temat hållbarhet och tillsammans skapat underlag för pjäsen.

Är du intresserad av att visa filmen hos dig? 

Kontakta Maria af Malmborg Linnman 

maria@mariaafmalmborg.se eller via telefon: 073-181 27 17

Filmen är producerad av Mia Björkström, AIM Produktion, speltid 49 min.

Filmen alla måste se – “HOLD” påminner om människorna som försvunnit i invandringsdebatten

Det är vår förbannade moraliska plikt att lyssna.
Acting for Changes och Mia Björkströms livsviktiga film “HOLD – om en hållbar föreställning” påminner oss om de människor av kött och blod som nu försvinner i invandringsdebattens upptagenhet vid statistik, volymer och kostnader.
Berörande livsöden och satiriskt ironiska reflektioner väcker både tankar och känslor i en film som alla svenskar borde se.

Erik Jersenius, VLT 

 

Läs gärna VLT:s recension om HOLD

 

”HOLD – en hållbar föreställning” blir film  

 

Tillsammans med AIM Produktion Mia Björkström har Acting for Change startat inspelningarna av filmdokumentären om vårt projekt. Filmen innehåller scener ur föreställningen, intervjuer och kringmaterial om vår situation under coronapandemin. Filmen beräknas vara färdig för distribution under september. Men full finansiering är inte riktigt klar ännu, så är du intresserad av att köpa en filmvisning eller ge oss ett bidrag hör dig till oss!  

Acting for Change, teatergruppen för nyanlända och asylsökande i Västerås, presenterar den tredje och avslutande delen i sin triologi om att vara nyanländ i Sverige. Föreställningen kretsar kring begreppet hållbarhet. I vår tid med klimatkris, flyktingkris och ökande inkomstklyftor är det lätt att känna uppgivenhet. Med hjälp av de medverkandes egna berättelser byggs en föreställning om empati, tillsammansskap och framtidstro. 

”AKTIVT HOPP 

 är en önskan om att upptäcka våra stora, starka hjärtan,

 vår kvicktänkthet, vår orubbliga vilja, vår egen auktoritet, 

 vår kärlek till livet,

 vår oväntat djupa källa till tålamod och uthållighet,

 våra skarpa sinnen och vår ledarförmåga.”   

 

                                    

Acting for Change består hösten -19 av 9 deltagare från Syrien, Afghanistan, Colombia och Sverige. ”HOLD- en hållbar föreställning” produceras i samarbete med Västmanlands Teater och Förbundet Agenda 2030. Teaterverksamheten drivs som en studiecirkel inom Kulturens Bildningsverksamhet och har stöd från Västerås Kommun, Länsstyrelsen i Västmanland och Region Västmanland. Föreställningen arbetas fram tillsammans med deltagarna i Acting for Change med manus och regi av verksamhetsledaren i samarbete med dramatikern Marianne Goldman och med scenografi av Wessam Darweash.

 

Manus, regi: Maria af Malmborg Linnman

Text: Gruppen, Marianne Goldman m.fl.

 Scenografi: Wessam Darweash

 Musik: Sara Shahidi

 Producent: Lotta Görling

Medverkande: Idris Azizi, Anders Forssell, Mourhaf Moghdeb, Mojtaba Mouradi,

Sahar Noori, Celmira Romero, Cicilia Sedvall och  Sara Shahidi

 

 

För mer info kontakta Maria af Malmborg Linnman

Mail: mariaafmalmborg@tgvs.se

Telefon: 0731 812717

Facebook-sida

AFC har tidigare producerat två föreställningar – ”HOPE” i samarbete med Västmanlands Teater -17 och ”HOME eller Om kärleken” i samarbete med 4:e teatern -18.

          Ord som vi gillar:

 

                Gemenskapelse

 

            Existensiell lek     Nyfikenhet                                            

 

   Glädje         Kärlek

 

  Empati          Innanförskap    

             

 Fantasi                                 

Föreställningshorisont     

                                                Tillit          

 

Erfarenhetsutbyte    Respekt     Medskapandenärvaro           

 

             Hopp    Samspel    

 

             Solidaritet